Zanemarili ste pisanje bloga?

U zadnje vrijeme zanemarila sam pisanje bloga, ali nikada nisam zanemarila pisanje. Pisanje mi je u krvi, oduvijek sam pisala, kao tinejdžerica pisala sam pjesme i priče. U posljednje vrijeme pišem većinu svojih spoznaja na Facebook profilu. Prošlo je otprilike dva mjeseca da nisam bila aktivna na blogu.

Selidba je bila u tijeku, pored Božića i Nove godine, zatim je bila u tijeku prilagodba i prošlo je vrijeme. Sve su to izgovori, da sam se bolje organizirala napisala bi, ali nisam. Nekoliko puta počela sam pisati post, napisala sam i nisam ga objavila. Slučajno sam ga obrisala ili možda nije bilo slučajno. Zatim je nastupilo razdoblje krivnje, zašto nisi ništa napisala? Mogla si naći vremena i opet se odužilo pisanje posta. 

Otvorila sam laptop i rekla: dosta je. Što sad? Mogu li vratiti vrijeme?! Ne mogu, vrijeme je prošlo. Prihvati situaciju kakva je. 

Što god da niste uradili, niste. Prošlost ne možete mijenjati, ako ćete se okrivljavati nećete daleko stići. Bit ćete tužni, razočarani i na kraju se nećete pokrenuti. U životu vas ne može pokrenuti krivnja ili bilo koji osjećaj zbog kojeg se ne osjećate dobro. Prvo stvorite ozračje u kojem se ugodno osjećate, a ima li što važnije da se osjećate ugodno u svojoj koži? Mislim da nema.

Pustila sam glazbu, plesala i pjevala iz sveg glasa. Prepustila sam se glazbi i osjetila energiju. Energiju koja mi je bila potrebna da krenem pisati. Riječi su mi same dolazile, ako previše razmišljate o tome što ćete napisati, sami ćete sebe ubiti u pojam. Inspiracija dolazi tek kada ništa ne razmišljate. Kada pišem, ne postojim, nalazim  se u drugom svijetu. Svaka rečenica je dio mene i ja sam dio nje.

Ako ste kao i ja, zanemarili pisanje bloga ili bilo što drugo, ne brinite. Nastavite ondje gdje ste stali. Ne dopustite vašim mislima ili "brbljavcu" kako ga ja u zadnje vrijeme nazivam da vas sputava. Glas koji vam govori. "ne možeš to učiniti". Vi ste jači od njega, on je samo običan glas. Možete što god zamislite, ako je nastala misao u vašoj glavi, ostvariva je. Sve što danas vidite, nekada je bila samo zamisao, ne zaboravite to. I samo krenite. 

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 komentari:

Pokreće Blogger.