"Ženski problem" i utjecaj ljubavi na njega?

Dugo sam razmišljala da li da napišem ovaj post. I znaš što napisat ću, možda jednoj duši na ovom svijetu pomogne moja priča. Ova priča će na početku izgledati, nimalo ljubavna, ali shvatiti ćeš na kraju da je kod mene sve prožeto s ljubavi. 


Nakon predivne Budimpešte dogovorili smo se naš susret 27.2., zašto sam naglasila baš taj datum? Taj datum je poseban za mene, a da bi shvatio zašto priča počinje s mojih 14 godina. Kada djevojčice postaju žene, kako to u školi nazivaju "ženski problem" . Na ovaj izraz mi se kosa digne na glavni, postanem nervozna i dođe mi da nekoga prebijem. Tako nas uče od osnove škole, normalan proces kod žene nazvan je "problemom" i kada imaš taj "problem" sakrivaš se da nitko ne skuži i osjećaš se kao da s tobom nešto nije u redu, a i u obiteljima je to tema koju nitko ne spominje. Da, tužno, tužno da se priča o svakojakim idiotarijama, a o prirodnim procesima zbog kojih i dolazimo na svijet ni riječi. I ne znam kako tebi draga ženo, ali ja sam oduvijek mrzila taj prirodan proces sve do 27.2., Bila sam jedna od onih cura kojima su hormoni bili neuravnoteženi, imala sam 2 ili 3 puta godišnje "ženski problem". S  samo 17 godina doktori su mi preporučili tablete, prvo su to bile tablete za dobivanje "ženskog problema", a kasnije kontracepcijske pilule. Ajme koja greška tek tada nastaje problem, ogroman problem, koji nisam ni slutila. Pokušala sam dovest hormone u ravnotežu bez tableta kada sam imala 20 godina, ali nakon 6 mjeseci ne dobivanja "ženskog problema" sam odustala.  I ponovo sam se vratila tabletama.

Okolina, doktori i svi ostali su vršili pritisak na mene i posustala sam.
Na svoju ruku s 23 godine sam konačno prestala piti tablete i rekla kraj, nema više pa pod cijenu da nikad više nemam "ženske probleme" . 


Redovo sam posjećivala svog liječnika samo radi provjere i rekao mi je da će jednom doći hormoni u ravnotežu, mogu čekati mjesec dana, godinu ili više, ja sam mu povjerovala. Prolazilo je vrijeme prošlo je i 6 mjeseci i 8, i 12, ja sam već pomalo zaboravila, niti sam htjela pričati o tome, znale su meni najbliže prijateljice i ponekad kad bi se netko požalio "meni kasni par dana" , e pa meni je kasnilo godinu dana i više. Tada bi nastao muk i čuđenje, zatim kako nisam normalna da moram kod liječnika, a ja bi odmahnula rukom i nastavila dalje.Hormonski disbalans, znala sam da je to posljedica svih tableta koje sam godinama unosila u svoj organizam, iako su doktori tvrdili da to nije istina. Posljednji puta otišla sam kod svog liječnika na redovni pregled, ali nije ga bilo, otišao je u Francusku, nema veze, hvala ti ovim putem.U ordinaciji  je bio novi liječnik, ispričala mu kako nemam "ženski problem" 13 mjeseci. Vikao je na mene, nabrojao sve moguće posljedice i tako dalje... želio je da odmah uzmem tablete, nisam ga slušala, kao da on zna što je za mene najbolje.Izašla sam iz ordinacije i rekla sam u sebi, nema šanse, jednog dana će doći. Osjećala sam se izvrsno, niti sam suzu pustila u tom periodu, nisam imala drastičnu promjenu raspoloženja, bila sam super, samo što se to užasno vidjelo na tenu, a svi su bili puni savjeta što da radim s tenom, čak sam dobila savjet od jedne bakice u tramvaju da si operem lice praškom???! PRAŠKOM ZA VEŠ ...Isuse Bože!! Nemam komentara.I taj dan 27.2., on je dolazio, a nakon 15 mjeseci došao je "ženski problem" . U šali znam reći da sam tada ponovo postala žena. Hormoni su prirodna stvar i oni prirodno dolaze u ravnotežu.

Dali je to od ljubavi ili nije??Ljubav utječe na svaku poru tijela, na svaki atom koji se skriva u nama, na svaku ćeliju tijela. Sama sebi sam najveći dokaz 💖💖💖Hvala vam na pažnji, čitanju, dijeljenju i komentarima, do sljedećeg susreta.

Voli vas Marina <3


Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 komentari:

Pokreće Blogger.