Tko je kriv? ja ili on?...

Tko je kriv kada nije u vezi onako kako treba biti?

Navikli smo se da uvijek mora netko biti krivac Taj osjećaj krivnje smo pokupili od svijeta s kojim smo okruženi. Ti si kriv, ti si kriva što se je nešto dogodilo. Ostaje nam u pamćenju i jednostavno uvijek tražimo krivca, barem sam ga ja tražila. Uvijek mora bit krivac i samo je jedan krivac. 

Mislila sam on je kriv za sve to, on je kriv,  kako me može ne voljeti dovoljno? Kako može uvijek učiniti da sam ja krivac?
To ne bi nitko učinio tko nas voli zar ne? Ja sam žrtva, ja sam ta koja uvijek popusti, kako je to moguće da ja uvijek moram biti ta koja će reći: u redu, kriva sam. 

Moja mama je uvijek govorila neke stvari treba pretrpjeti, nikada se nisam slagala s tim, ali ta moja veze je upravo tako izgledala. Nisam to željela ni u jednom trenutku, ali sama sam si kriva. Ne nije on kriv, kako uopće netko može biti kriv za nešto, ako vi to prihvaćate. 

Prihvaćate odnos koji nije ono što želite, prihvaćate manjak ljubavi, prihvaćate osjećaj krivnje. Ja sam sve to prihvatila. Prihvatila sam takav život i tako sam i živjela. Osjećaj krivnje je rastao i rastao. Ali nije on taj koji mi je dao taj osjećaj krivnje, to sam ja sama učinila. Ne znam iz kojeg razloga, možda zato što sam to vidjela masu puta okolo mene i mislila sam da to tako treba biti.

Prolazilo je vrijeme dobila sam one odvratne grozne prišteve koji užasno bole, cijelo lice me je boljelo. Tko ih nije imao ne zna o čemu pričam. Tada je moje samopouzdanje palo, svima padne zbog tih groznih prišteva, pogotovo u toj dobi. Tako je i bilo sa mnom i on mi u tome nije pomogao, štoviše svaki dan mi ih je spominjao. Kao da nije bila dovoljna sama činjenica.

Hvala vam na pažnji, čitanju, dijeljenju i komentarima, do sljedećeg susreta.
Voli vas Marina.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 komentari:

Pokreće Blogger.